Lidén blir delägare i ekologiska jeansvarumärket AMENDI

May 23, 2022 11:49 am
PDF

Det Svensk-Amerikanska varumärket AMENDI är ett kontemporärt jeansvarumärke grundat 2020. Försäljningen av kläderna sker globalt och bolagets största marknader är idag USA, Kanada, Tyskland, Danmark och Sverige.

Lidén går från och med 1 juni 2022 alltså in som partner i AMENDI.
– Bolaget är relativt ungt men grundarna har en lång och gedigen erfarenhet av branschen. Det känns som att ledningen i företaget har en sällsynt bra kombination av kompentens inom egentligen alla områden som är viktiga för
att lyckas i klädbranschen. Jag ser fram emot att följa bolaget och dess utveckling, säger Magnus Lidén, VD Lidén Group AB.

De tre grundarna, Andreas Åhrman, Julia Åhrman och Corey Spencer fick idén till AMENDI när de bodde i New York.
Idén till varumärket föddes under en tid då jag och min familj bodde i New York. Vi ville köpa miljövänliga kläder, där varumärket tydligt kunde presentera fakta om plagget i stället för marknadsföringsfloskler. Dessutom önskade vi en kontemporär, lyxig urban stil som passade våra egna smakpreferenser. Vi kunde inte hitta något av detta på marknaden så vi bestämde oss för att starta AMENDI som erbjuder just de ingredienserna, Andreas Åhrman, VD och medgrundare AMENDI.

Bolagets huvudkontor ligger i Göteborg och man har ett säljkontor i New York.

Gå gärna in och läs mer om bolaget på hemsidan: www.AMENDI.com