Ny extern VD och bröderna Lidén som ägare- ny kraft i Andrésen Maskin AB

March 4, 2022 3:40 pm
PDF

Andrésen Maskin AB är en maskinfirma i västra Sverige som säljer maskiner och ger service åt kunder inom verksamhetsområdena jordbruk, skogsbruk, lantbruk och förvaltning.

Sedan starten 1986 har bolaget varit en av de ledande aktörerna i branschen och sedan 15 år tillbaka har maskinfirman ägts av Staffan Lidén, fastighetsägare i Göteborg.

Andrésen Maskin AB har alltid legat mig varmt om hjärtat, dels då jag är intresserad av affärer generellt sett men framför allt då jag alltid har haft ett gediget lantbruksintresse, både i form av mark och maskiner, säger Staffan. Nu är det alltså dags att lämna över ägandet till nästa generation, vilken består av Marcus, Mattias och Magnus, alla med samma efternamn. Det innebär alltså att maskinfirman stannar inom familjen men nu med nya krafter och idéer.

Några av områdena som vi kommer fokusera på är den spännande och samtidigt utmanande omställningen inom elektrifiering, automatisering och digitalisering, men även den konsolidering som sker inom branschen. Vi ska bygga vidare på Andrésen Maskins starka position och framgångsrika historia, samt utveckla verksamheten med ambition att hitta synergieffekter med övriga investeringar vi gör, säger Marcus Lidén, ordförande på Andrésen Maskin AB.

Utöver den ”nya” ägarbilden så har man tillsatt en ny extern VD, Michael Persson som tillträder tjänsten 7 juni 2022.

– Meningen är att Michael, med sin kunskap, erfarenhet och entusiasm, skall leda maskinfirman in i framtiden och tillse att kunderna även fortsättningsvis kan ta del av den kunskap, service och maskinpark som Andrésen Maskin har att erbjuda, fortsätter Marcus.

Vill man läsa mer om bolaget kan man gå in direkt till www.andresenmaskin.se.